Massage en kanker

Kanker is een ingrijpende ziekte. Vanaf het moment dat je de diagnose krijgt, gebeurt er zoveel met je, dat je het vaak nauwelijks kunt bevatten. Het kan zijn dat je het gevoel hebt helemaal niet meer tot ontspanning te kunnen komen. Slecht slapen, angst, piekeren, het zijn allemaal veel gehoorde klachten wanneer mensen kanker hebben (gehad).

Een fijne en effectieve manier om in deze periode van je leven regelmatig tot ontspanning te komen, is het ondergaan van een massage. Massage biedt geen genezing, maar ontspant en kan pijnstillend werken. Klachten als slapeloosheid, angst en stress kunnen verminderen.

Wanneer je kanker hebt, word je vaak vooral functioneel aangeraakt door artsen en verpleegkundig personeel. Het kan een verademing zijn je door een liefdevolle zachte aanraking en massage weer even “mens” te mogen voelen in plaats van patiënt.

Het helpt je weer contact te maken met je lichaam. Dit kan je kracht geven voor je verdere behandelingen en het herstel daarna.

Massage bij kanker kan in alle fasen van het ziekteproces gegeven worden, ook in de terminale fase, aan huis of in een hospice. Wij zijn beiden gespecialiseerd en opgeleid in het masseren van mensen met kanker en hebben hier veel ervaring in. Daarnaast is Monique ervaringsdeskundige op het gebied van kanker.

Wij hebben veel aandacht voor het individu en nemen de tijd om in alle rust je verhaal te doen. We werken zorgvuldig en houden een uitgebreide intake, zodat we je op een verantwoorde manier een moment van ontspanning kunnen bieden. Hierbij wordt rekening gehouden met je medische geschiedenis en alle bijwerkingen, die de behandelingen en de ziekte kanker met zich mee kunnen brengen.

Monique is tevens oprichter en voorzitter van de stichting “Voor Jou, een mooi moment voor mensen met kanker”. Vanuit deze stichting worden verwendagen, ontspanningsweekenden en voetmassageprojecten in ziekenhuizen voor mensen met kanker georganiseerd. Ook is er een cursus beschikbaar om familie en vrienden van mensen met kanker te leren hun naaste door middel van zachte aanraking en massage zelf momenten van ontspanning te kunnen bieden. Er zijn diverse masseurs in het land, die deze cursus, ook op individuele basis, kunnen geven.

Voor meer informatie over de stichting en activiteiten, die georganiseerd worden: www.stichtingvoorjou.nl