Thaise Yogamassage

Thaise Yogamassage is een duizenden jaren oude massagevorm met invloeden uit de Indiase yoga en de Chinese acupressuur. Degene die gemasseerd wordt ligt, gekleed in gemakkelijk zittende soepele kleding, op een matras op de grond. De masseur brengt het lichaam in beweging door middel van aan Yoga ontleende strekkingen, en masseert hierbij de energiebanen met behulp van drukpuntmassage. De strekkingen gaan vloeiend en ritmisch in elkaar over.

De Thai noemen hun massagevorm met een knipoog ook wel yoga voor luie mensen. Doordat de masseur de strekking geeft en je het niet zelf hoeft te doen, kun je echter vanuit een veel diepere, meditatieve ontspanning de yoga-oefeningen ondergaan. Hierdoor werken de strekkingen goed door.

Thaise yogamassage is heel anders dan een reguliere Westerse massage. De massage is dynamischer, afwisselender en zonder olie. De massage werkt diep door op energetisch en fysiek niveau. Het brengt de doorstroming van de energiebanen en chakra's in balans, werkt aardend en geeft een gevoel van innerlijke rust en ruimte.

Daarnaast maakt Thaise Yogamassage de spieren soepel, voorkomt en vermindert het rug-en nekklachten en maakt het de gewrichten sterker. Door de vloeiende en ritmische manier waarop de massage en yoga oefeningen in elkaar overgaan raak je in een meditatieve staat van ontspanning, terwijl je na afloop tegelijkertijd een heel vitaal gevoel zult ervaren. Probeer het eens, je voelt je herboren!