Wie

Monique

Monique van der Kooij (1971) is oprichter en eigenaar van massagepraktijk "Balans in Beweging". Van oorsprong is zij opgeleid als maatschappelijk werkende en werkte zij enkele jaren binnen de hulpverlening. Momenteel werkt zij alweer lange tijd als manager binnen de gemeente Rotterdam:

Naast diverse bezigheden in mijn vrije tijd (waaronder yoga) was het masseren iets dat al snel op mijn pad kwam. Na diverse cursussen op dit gebied, volgde ik uiteindelijk de 3-jarige beroepsopleiding Thaise yogamassage.

In de zomer van 2007 ben ik naast mijn andere werk mijn eigen massagepraktijk "Balans in Beweging" gestart. Al gedurende langere tijd liep ik rond met de wens om anderen te ondersteunen om meer in contact te komen met zichzelf en zowel op fysiek als op emotioneel niveau bewustwording op gang te brengen. De massagepraktijk is hier een goede ingang voor gebleken.

Ik volgde vele trainingen en zo breidde het aanbod zich uit. Toen ik in 2009 borstkanker kreeg en zware behandelingen moest ondergaan, waren massage en aanraking voor mij heel belangrijk om me weer "mens" te voelen. Het was het voor mij een logisch gevolg dat ik mij daarna ging specialiseren in het masseren van mensen met kanker.

Masseren is voor mij ontspanning, meditatie en een manier om zowel met mezelf als met de ander op een dieper niveau contact te maken. Ik hoop dit verder te kunnen blijven ontwikkelen en aan steeds meer mensen over te kunnen dragen.Linda

Linda Zuidema (1986) is opgeleid en werkzaam als (bekken)fysiotherapeute en (lymf)oedeemtherapeute. Naast haar reguliere werk is zij beschikbaar binnen de praktijk voor zwangerschapsmassage, cursussen babymassage en binnenkort ook kindermassage:

Vanuit mijn achtergrond als fysiotherapeut ben ik mij in diverse richtingen gaan specialiseren. De eerste stap is gezet door de opleiding tot oedeemtherapeut te volgen. Binnen mijn werk als fysiotherapeut maar ook in mijn vrije tijd houd ik mij bezig met het ondersteunen van mensen met kanker. Via deze weg ben ik in contact gekomen met Monique en help ik haar bij de diverse projecten van de stichting “Voor Jou”.

Daarnaast is het bekkengebied iets dat mij altijd al erg geïnteresseerd heeft. Dit heeft ertoe geleid dat ik in 2013 mijn Master als bekkenfysiotherapeut heb gehaald. In de afgelopen jaren heb ik een hoop kennis en ervaring opgedaan over training tijdens de zwangerschap als ZwangerFit en Zwangerschapspilates docente. Ook heb ik diverse cursussen gevolgd voor het geven van zwangerschapsmassage, babymassage en uiteindelijk ook voor massage bij kinderen.

Onlangs heb ik zelf mogen ervaren hoe bijzonder een zwangerschap is, maar ook wat voor invloed het heeft op je lichaam en geest en hoe massage hierin kan ondersteunen.

Inmiddels krijgt onze eigen dochter dagelijks een massage en geniet hier zichtbaar van! Op het consultatiebureau hoorden we onlangs dat ze erg sterk is voor haar leeftijd, iets wat volgens de arts vaak gezien wordt bij baby’s die regelmatig gemasseerd worden. En dat is slechts een van de vele positieve effecten van de babymassage!